En man son heter Ove

“Ove förstod mycket väl att hennes vänner inte begrep varför hon frivilligt vaknade varje morgon och beslutade sig för att dela dagen med honom. Han begrep inte heller. Han byggde en bokhylla till henne, och hon fyllde den med böcker av folk som skrev sida upp och sida ner om känslor. Ove begrep sig på saker han kunde se och ta på. Betong och cement. Glas och stål. Verktyg. Saker man kunde räkna ut. Han begrep räta vinklar och tylig instruktioner. Konstruktionsmodeller och ritningar. Saker man junde rita upp på papper. Han var en man av svart och vitt.
Och hon var färg. All hans färg.”

“Man är vad de är för vad de gör. Inte för vad de säger.”

“Alla vägar leder dig till det du är förutbestämd för.”

“Det krävs bara en enda solstråle för att jaga skuggorna på flykt.”

“Man skulle aldrig lita på en person som kom för sent. Om en inte kan lita på en med tid, då ska en inte lita på en med nåt viktigare heller”